>
Podujatia
>
Desať oblastí, v ktorých by EÚ mohla urobiť viac

Desať oblastí, v ktorých by EÚ mohla urobiť viac

Pozývame vás na ďalšiu zo série expertných diskusií, na ktorej bude v úvode odprezentovaná nová štúdia Výskumného centra Európskeho parlamentu pod názvom „Desať oblastí, v ktorých by Európa mohla pre vás urobiť viac".
Miroslava Pisklová
Termín konania: 15.03.2024, 10:30
Miesto: Európsky dom (Palisády 29, 811 06 Bratislava)

Následne prebehne expertná diskusia k vybraným skúmaným oblastiam, pričom štúdia identifikuje 10 oblastí politiky, ktoré by v odpovedi na dnešné globálne výzvy a bez potreby otvárať zmluvy EÚ, mohli uvoľniť jej potenciál. Z vybraných desiatich oblastí sa v diskusii zameriame najmä na tému digitálnej transformácie a problémy so zavádzaním digitálnych technológií, ktorým čelia malé a stredné podniky.

Táto štúdia identifikuje desať kľúčových návrhov opatrení (jeden na každú analyzovanú oblasť politiky), ktoré sú najrelevantnejšie pre realizáciu nevyužitého potenciálu EÚ. Pri každom odporúčaní sú zvážené jeho dopady na ekonomiku, spoločnosť, základne práva a životné prostredie. Štúdia poskytuje dáta ukazujúce na to, čo by dané opatrenia na úrovni EÚ mohli priniesť ekonomike, ale aj občanom EÚ. Má tak za cieľ podnietiť širšiu diskusiu k týmto návrhom a podporiť definovanie a nastavenie politických priorít EÚ na roky 2024-2029.

Krátke zhrnutie štúdie nájdete na tomto linku.

Debata sa bude konať v piatok 15.3.2023 od 10:30 v priestoroch Európskeho domu (Palisády 29, 811 06 Bratislava). Potvrďte nám prosím svoju účasť prostredníctvom krátkeho registračného formulára, ktorý nájdete pod týmto odkazom.

Diskutovať s Vami budú:

  • Ivan Štefanec, poslanec Európskeho parlamentu, EĽS
  • Lenka Jančová, analytička a jedna z autoriek štúdie, Európsky parlament
  • Emil Fitoš, prezident, IT Asociácia Slovenska

Moderátorka: Ivana Janíková